
Marula oil
A true treasure of Nature
The Marula tree (Sclerocarya birrea) means hard nut, is one of the great trees indigenous to Southern Africa.It is the beautifull amazing tree which we al have admire to cart postals and photos with African beauties. Archaeological evidence has confirmed that the Marula tree has been a central part of the Southern African way of life for thousands of years. Every part of the tree is utilised for an incredible variety of domestic needs. When ripe, the fruits have a light yellow skin, with white flesh, rich in vitamin C – about 4 times the amount found in an orange! The fruits are brewed into a popular beer, the bark is used medicinally to treat diarrhoea, diabetes, fever and malaria and the hard wood makes excellent kitchen utensils. However, it is the oil from the Marula seeds that has come to give the Marula tree its mythical status. Rich in natural antioxidants, especially to oleic acid and vitamin E, it has excellent moisturising properties, also it eases the signs of redness and irritations, protects and improves skin smoothness making your skin look younger. This healing oil is used as a cosmetic, by Southern African women, and is massaged onto the skin of their face, feet and hands.
It is perfect for treat dry, chapping skin and body/face care. The Tsonga people of South Africa and Mozambique have used the oil as a moisturising body lotion for women and also as a massage oil for babies.
SWAZI SECRETS is the range of natural oils and cosmetics produced by Swazi
Indigenous Products, a suppler owned, not for profit Company set up to
empower rural Swazi women. The products are based on oil produced from the
seed kernels of sustainably wild harvested marula, ximenia and trichilia.
The company’s mission is to be a profitable Swazi Natural Products company
owned by and generating income for rural Swazi women in line with the
highest standards of Fair Trade and Environmental Sustainability.
Swaziland is a tiny country of just 1 million people, bordering South Africa
and Mozambique. Swazi Indigenous Products, a member of WFTO, the World Fair
Trade Organisation, operates from a factory in the heart of Swaziland’s Low
Veld, a very dry region where over 70% of the people are living below the
poverty line. Wild growing marula trees provide one of the few drought
resistant crops in the region. Local women traditionally gain income from
brewing marula beer from the fruit, then drying and cracking the nuts to extract the seed kernels which are then pressed to produce a pure and natural marula oil.”


see Swazi Secrets marula products to
Marula oil
Ένας θησαυρός της Φύσης
Το δέντρο Marula (Sclerocarya birrea) σημαίνει σκληρό καρύδι, είναι ένα από τα σπουδαιότερα μεγάλα δέντρα της Νοτίου Αφρικής. Είναι εκείνο το πανέμορφο, καταπληκτικό δέντρο που όλοι μας, έχουμε θαυμάσει σε καρτ ποστάλ, ντοκυμαντέρ και φωτογραφίες με ομορφιές της Αφρικής. Αρχαιολογικά ευρήματα, επιβεβαιώνουν, πως το Marula υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Νοτίου Αφρικής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε μέρος του δέντρου χρησιμοποιήται για ένα σωρό καθημερινά πράγματα. Όταν ωριμάσουν τα φρούτα, παίρνουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα από εξω και έχουν άσπρη σάρκα, αυτο το εκπληκτικό φρούτο περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Από τα φρούτα αυτά παράγουν την φημισμένη μπύρα της Αφρικής, την φλούδα του δέντρου την χρησιμοποιούν για θεραπεία κατα της δάρροιας, πυρετών, διαβήτη καθώς και για την μαλάρια, από το σκληρό ξύλο παίρνουν το υλικό για σκεύη κουζίνας. Παρόλα αυτά. είναι το έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους, που δίνει στο Marula την μυθική του διάσταση. Πλόυσιο σε φυσικά αντιοξειδοτικά, ειδικά σε ολεικό οξύ και βιταμίνη Ε, έχει καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες, ηρεμεί την επιδερμίδα από κοκκινίλες και ερεθισμούς, προστατεύει και βελτιώνει την υφή του δέρματος δίνοντας του νεανική όψη. Αυτό το θεραπεύτικό λάδι χρησιμοποιείται σαν καλλυντικό από τις γυναίκες της Νοτίου Αφρικής, το έχουν σε χρήση σαν λάδι μασσάζ για το πρόσωπο τους και το σώμα. Είναι πολύ καλό για να ηρεμεί και να θεραπεύει το ξηρό και σκασμένο δέρμα του προσώπου και του σώματος. Στη Νότιο Αφρική και την Μοζαμβίκη οι άνθρωποι της φυλής Tsonga, χρησιμοποιούν το λάδι marula σαν ενυδατική λοσιόν τόσο οι γυναίκες όσο και στα μωρά.
Τα SWAZI SECRETS είναι η σειρά των φυσικών ελαίων και των καλλυντικών που παράγονται από τα γηγενή Swazi προϊόντα, ένα εγχείρημα που έχει κύριο στόχο, όχι το κέρδος κάποιας εταιρείας αλλά να δύναμη στις Swazi αγρότισσες. Τα προϊόντα είναι βασισμένα στο έλαιο που παράγεται από τους πυρήνες σπόρου των άγριων marula, ximenia και trichilia.
Η αποστολή της εταιρείας είναι να γίνει μια κερδοφόρα Swazi επιχείρηση φυσικών προϊόντων παράγοντας το εισόδημα για τις σουαζηλανδικές αγρότισσες σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του fair trade και της περιβαλλοντικής υποστήριξης.
Η Σουαζιλάνδη είναι μια μικροσκοπική χώρα ακριβώς 1 εκατομμύριο ανθρώπων, ανάμεσα σε Νότια Αφρική και Μοζαμβίκη. Τα σουαζηλανδικά γηγενή προϊόντα, είναι μέλος του WFTO, μια οργάνωση του παγκόσμιου τίμιου εμπορίου � fair trade - και λειτουργούν ένα εργοστάσιο στην καρδιά της Swaziland μια πολύ ξηρά περιοχή όπου πάνω από το 70% των ανθρώπων ζουν κάτω από το όριο ένδειας. Τα άγρια δέντρα marula παρέχουν μια από τις λίγες συγκομιδές στην περιοχή. Οι τοπικές γυναίκες κερδίζουν παραδοσιακά το εισόδημα από την παρασκευή της μπύρας marula από φρούτα, έπειτα τα ξεραίνουν και ραγίζουν τα καρύδια για να εξαγάγει τους πυρήνες σπόρου που πιέζονται έπειτα για να παραγάγουν ένα καθαρό και φυσικό έλαιο marula.

